Matapica

Matapica

Matapica is een natuurgebied aan de kust van Suriname. De kust bestaat in dit gedeelte voornamelijk uit moerasland. Het matapicastrand is een prachtige zandbank midden in dit gebied, waar zeeschildpadden aan land komen om hun eieren te leggen.

Matapica Xperience

Onze Matapica tour is een tweedaagse reis naar dit prachtige gebied. Op de eerste dag wordt u rond 12:00 uur opgehaald, waarna we vertrekken richting Mariënburg. Daar steken we de Commewijnerivier over naar Plantage Frederiksdorp, waar vroeger koffie en cacao werd verbouwd. U krijgt een rondleiding over de plantage, waarbij de historie van het gebied verteld zal worden. Na de rondleiding maken we een korte wandeling naar het dorpje Johanna Margretha, waar we zullen genieten van een uitgebreide lunch van Roti Doks, Nasi, Bami en diverse warme Surinaamse snacks.

Na de lunch vetrekken we met kleine bootjes richting het Matapica strand. Tijdens deze boottocht van ongeveer 45 minuten door de mangrove, zal onze gids vertellen over de diverse soorten vogels en andere dieren die we onderweg zullen tegenkomen. Na aankomst op het strand van Matapica is er alle tijd om te genieten van de omgeving. ’s Avonds maken we opnieuw een korte boottocht en een korte wandeling over het strand, waar we het legproces van de verschillende soorten schildpadden kunnen bewonderen. Op de terugweg spotten we ook de kaaimannen die zich schuilhouden in het moeras. Aansluitend zullen we overnachten in een hangmatten kamp aan het strand.

Op de tweede dag kunt u eerst nog een strandwandeling maken en genieten van de omgeving. Na het ontbijt varen we terug naar Johanna Margretha, waar we omstreeks 11:00 uur aankomen. Daar staat er wederom een overheerlijke Surinaamse lunch voor u klaar. Aansluitend zullen we terug reizen naar de stad, waar we rond 13:00 uur zullen aankomen.

Extra’s

* Voor de echte avonturiers is deze tour uit te breiden met een helikoptervlucht heen of terug.
Meerprijs: € 199,-

* Deze tour is ook te combineren met een bezoek aan Plantage Rust en Werk, Ford Nieuw Amsterdam
of Mariënburg. Meerprijs: €…..

2 dagen

}

Start 12:00 - Einde 13:00

Inclusief pick up

Inclusief eten en drinken

Overnachting in hangmat

€ 95,- p.p.

* Prijs op basis van 4 personen. Bij vertrek met meer of minder personen, kan de prijs afwijken.