Saamaka

Saamaka

Saamaka is een district in Suriname, wat wordt doorkruist door de Saramacca rivier. Het is een prachtig gebied dat bekend staat om de authentieke dorpjes, de prachtige natuur en de verschillende diersoorten die hier voorkomen. Daarnaast is de rivier een geweldige plek om te kayakken. Onze Saamaka tour is een tweedaagse reis, waarbij we de rivier met kayakken gaan verkennen.

Saamaka Xperience

We vetrekken rond 04:00 uur per bus naar Atjoni, waar we omstreeks 08:00 uur zullen aankomen. In tegenstelling tot de vele andere tours die voornamelijk stroomopwaarts richting de resorts varen, zullen wij hier juist stroomafwaarts ons kayak avontuur beleven. Na een korte kayak training zullen we onder begeleiding van onze gids, stroomafwaarts over de rivier kayakken. Onderweg passeren we de vele eilandjes en stroomversnellingen in de rivier, en kunt u eindeloos genieten van het prachtige uitzicht. Na ongeveer 5 uur zullen we aankomen in het dorp Duatra, een eiland dat aan weerzijde aan de rivier grenst. Hier zullen we bij de lokale bevolking overnachten in een hangmattenkamp, dat doorgaans gebruikt wordt als ontmoetingsplek in het dorp. ’s Avonds zullen we weer de rivier op gaan, waar we bij zonsondergang kunnen relaxen en zwemmen in de sula.

Op de tweede dag zullen we na het ontbijt een uitgebreide dorpswandeling maken. Aansluitend maken we een boswandeling naar een van de overige sula’s. Vanaf hier varen we weer met onze kayakken naar een kamp genaamd Wallaba. Hier genieten we van een Surinaamse lunch, waarna we weer richting Paramaribo vertrekken. Omstreeks 19:00 komen we hier weer aan.

Extra’s

* Deze tour is te combineren met onze Brownsberg tour, waarbij we ook gaan abseilen van de
watervallen op de Brownsberg in een gecombineerde driedaagse reis.

Prijs: € 299,-

2 dagen

}

Start 08:00 - Einde 20:00

Inclusief pick up

Inclusief eten en drinken

Overnachting in hangmat

€ 199,- p.p.

* Prijs op basis van 4 personen. Bij vertrek met meer of minder personen, kan de prijs afwijken.