Matawai

Matawai

De Matawai zijn een marronvolk, levend in de laatste overgebleven Matawai dorpjes. Deze dorpjes stammen uit de 17e eeuw en liggen aan de rivierbanken van de Saramacca rivier. Dit gebied is niet alleen rijk aan cultuur en natuur, maar is daarnaast een ideale plek voor avontuur. Onze Matawai tour is een uitgebreide zesdaagse reis in de jungle, waarbij we gaan wildwater kayakken, een berg zullen beklimmen en een bezoek zullen brengen aan een eeuwenoude inheemse community midden in de Jungle.

Matawai Xperience

Op de eerste dag vertrekken we rond 3:00 uur in de ochtend per jeep of bus naar Boslanti, waar we rond 10:00 uur zullen aankomen. Hier zullen we met een dugout kano over de rivier naar ons kamp varen. Daar aangekomen zullen we ons kamp opzetten en hebben we aansluitend wat tijd om te zwemmen of te relaxen. Na onze lunch in het kamp maken we een wandeling door de jungle naar de omliggende dorpjes. ’s Avonds keren we terug naar het kamp, waar we na het diner heerlijk zullen genieten van een kampvuur onder de sterrenhemel.

Na het ontbijt op de tweede dag, zullen we rond 9:00 uur vertrekken voor een wandeltocht door de jungle, naar het junglekamp. Daar bouwen we ons kamp op aan de rivierbedding aan de voet van het Asch van Wijck gebergte, waar we de rest van de dag genieten van de mooie omgeving.

Op de derde dag vetrekken we al vroeg naar de Ebba bergtop. Deze klim brengt ons naar een prachtig uitzichtpunt waar we 360 graden rondom een adembenemend uitzicht hebben over de Surinaamse jungle. Halverwege de middag dalen we weer af naar het kamp.

Ook op dag vier zullen we vroeg op pad gaan. Na het ontbijt beginnen we aan de wandeltocht terug naar het dorp, waar we zullen genieten van een heerlijke lunch. Aansluitend is er tijd om te zwemmen en te relaxen.

De vijfde dag zullen we met onze kayakken stroomafwaarts varen. Onderweg passeren we verschillende wildwater stroomversnellingen. Ook komen we weer langs de Matawai dorpjes. We zullen regelmatig even stoppen voor een picknick. Op een prachtig eiland, omringd door de stroomversnellingen, genieten we van onze lunch. Hier zullen we ook ons kamp opzetten voor de laatste nacht van deze Matawai Experience.

Op de laatste ochtend zullen we wederom in onze kayak stappen en genieten van het avontuur op de rivier. Na de lunch vertrekken we terug naar Pusugrunu per dugout kano. Vanuit daar rijden we terug naar Paramaribo, waar we rond 22:00 zullen aankomen.

6 dagen

}

Start 03:00 - Einde 22:00

Inclusief pick up

Inclusief eten en drinken

Overnachting in hangmat

€ 599,- p.p.

* Prijs op basis van 4 personen. Bij vertrek met meer of minder personen, kan de prijs afwijken.